Muž, který ohrozil konání Grand Prix Singapuru, byl oficiálně obviněn (+ VIDEO)

V Singapuru se tentokrát odehrálo drama i v bezpečnostní oblasti | foto: Honda Racing F1

Především pro vedoucího Sebastiana Vettela to musel být pořádný šok, když spatřil na trati procházejícího se muže. Ten už byl identifikován a bylo proti němu vzneseno obvinění. Nyní se řeší další postup po právní stránce.

Policie uvedla, že se jedná o sedmadvacetiletého britského státního příslušníka jménem Jogvitam Pravin Dhokia. Byla proti němu vznesena žaloba, že v nedělním závodě vstoupil na trať dírou v drátěné bariéře, přešel závodní dráhu (v běžném provozu se jedná o ulici Esplanade Drive) a kráčel podél svodidel několik metrů, než se dalším otvorem opět dostal mimo trať.

Tím se podle §336 singapurského trestního zákona, odstavec 224, dopustil "ohrožení osobní bezpečnosti pilotů". Soudce Ronald Gwee při přelíčení, které proběhlo v úterních ranních hodinách (evropského času), stanovil obviněnému kauci 15 000 singapurských dolarů a do vyřešení případu mu zabavil cestovní pas. Dhokia uvedl, že nebude schopen ji splatit: "Kauce je pro mě příliš vysoká. V současné době nemám práci a všechny své úspory jsem vydal na letenku. Skutečně nemám tolik peněz."

Soud obžalovanému umožnil, aby si zavolal blíže neznámé straně. Zároveň se ozval mluvčí Britského zastupitelského úřadu: "Jsme připraveni Dhokiovi poskytnout konzulární pomoc." V případě, že Dhokia nezaplatí kauci, může být uvězněn až na šest měsíců a/nebo zaplatí pokutu 2500 singapurských dolarů. 

Další slyšení v jeho případu proběhne 6. října tohoto roku. Dhokia prozatím neuvedl důvod svého jednání.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy