Horner: Suzuka ukáže, zda Ferrari bude moci skutečně bojovat o titul

Sebastian Vettel v GP Singapuru | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari je nejbližším pronásledovatelem v boji o titul s Mercedesem. V Suzuce se ukáže, zda došlo ke snížení konkurenceschopnosti Stříbrných šípů a piloti stáje z Maranella si můžou dělat naději, nebo zda šlo v Singapuru o ojedinělý výpadek.

Sebastian Vettel s Ferrari byl minulý víkend k nezastavení, zatímco Mercedesy obsadily v kvalifikaci překvapivě až třetí řadu. Německý pilot s rudým vozem si bez problémů dojel pro vítězství a v šampionátu na Nica Rosberga ztrácí už jen osm bodů a na lídra Lewise Hamiltona 49 bodů - stále tak nemůže být zcela vyloučen z boje o zisk mistrovského titulu.

"Myslím, že to je na dlouhé lokty a že je momentálně velmi snadné se nechat unést," hodnotí střízlivě šance svého bývalého pilota šéf Red Bullu Christian Horner. "Těžko lze pochopit fakt, že se Mercedes o tomto víkendu trápil s konkurenceschopností. Pokud se to přenese do dalšího víkendu, pak má Ferrari šanci. Pokud bude vše při starém jako obvykle, tak to bude hodně vzdálené."

Problémy Mercedesů v Singapuru se podle názorů lidí z paddocku točily kolem výkonnosti pneumatik. Soupeři ale byli stejně bezradní ve snaze popsat přesně, čím to mohlo být způsobeno, stejně jako inženýři Mercedesu.

Mercedes se v Singapuru trápil, mohly za to pneumatiky? | foto: Pirelli

To potvrzuje také šéf Red Bullu, který byl dotázán na detaily trápení Mercedesu: "Vůbec nemám tušení. Nevypadali konkurenceschopně po celý víkend a to je neobvyklé, nespatřit Mercedes zaslouženě na pódiu."

Situace byla neobvyklé velikostí změny - nešlo totiž o desetiny sekundy na kolo, ale téměř dvě sekundy, což je velmi divné: "Takový propad ve výkonnosti je ohromný. Víte, že v pilotech problém není a že aerodynamika vozu byla po celý rok hodně slušná.

Teoreticky by mělo jít o něco spojené s mechanickou přilnavostí nebo s pneumatikami. Jsem si jistý, že mají chytré lidi, kteří se škrábou na hlavě a kteří to zkoumají," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy