Vettelovo svědectví o narušiteli závodu

Kromě vítězství zažil Sebastian Vettel na trati i velké drama | foto: Scuderia Ferrari

Musí to být pořádné překvapení, vytáčíte jednotlivé zatáčky na singapurské trati, po rovinkách svištíte rychlostí kolem 300 km/h a najednou se vám před očima objeví chlapík v mikině a kraťasech.

Co by náraz monopostu do lidského těla znamenal, to většina fanoušků F1 viděla v záběru nehody Toma Pryce, který v Kyalami 1977 najel do Jansena van Vuurena, dobrovolného hasiče, který zbrkle přebíhal trať. Zahynuli tehdy oba - van Vuuren byl nárazem doslova roztrhán na kusy, Pryce zabil těžký hasicí přístroj, který ho zasáhl do hlavy.

V Singapuru sice nikdo po trati s těžkým válcem naplněným hasicí směsí neběhal, ale situace byla komplikovanější, protože pod umělým osvětlením piloti některé části tratě ideálně nevidí. Vítěz závodu Sebastian Vettel na otázku Daniela Johnsona (Daily Telegraph), jak to vypadalo z jeho perspektivy, odvětil: "Musel jsem se podívat znovu, protože jsem si nebyl jistý, zda mě šálí zrak nebo opravdu někdo kráčí po trati. Do rádia jsem týmu hlásil »Nějaký muž pochoduje přes dráhu!« Přišlo mi, jako by si dělal snímky. Nevím. Doufám, že se mu aspoň jeden povedl," pokoušel se Němec zlehčit situaci. 

"Ale bylo to dost šílené, protože jsme v tom úseku jeli dost rychle (cca 280 km/h), být jím, tak tam rozhodně nevlezu. Okamžitě také vyjel safety car, což bylo v pořádku. Možná by v příštím roce měly být tribuny ještě lépe zabezpečeny. Naštěstí se nestalo nic ani nám, ani jemu - pokud je mi známo. Byl jsem první, kdo projel kolem něj, nevím, kdo z ostatních ho viděl." popsal Vettel dramatický moment.

Policie nadále sedmadvacetiletého pachatele vyslýchá, zatím nebyly uvedeny žádné upřesňující okolnosti, které by jeho čin vysvětlovaly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy