Mercedes vysvětluje důvody Hamiltonova odstoupení

Dvacátý závod v řadě už Hamilton nedokončil | foto: Mercedes AMG F1 Team

Pokud bychom se podívali do minulosti, Hamilton naposledy odpadl v loňské Grand Prix Belgie, ale tehdy na tom měl velký podíl jeho kolega Rosberg. Každopádně Brit odjel devatenáct závodů a v každém z nich přivezl body. A jen jednom nestál na stupních vítězů.

V Singapuru tato série skončila a média kolem F1 se pochopitelně intenzivně zajímala, co bylo příčinou odstoupení vedoucího pilota průběžné klasifikace. Hamilton v nedělním závodě po startu z páté pozice zdolal ve 12. kole Kvjata, ale o 14 kol později se začal dramaticky propadat startovním polem. Jakékoli řešení z depa nepomohlo a Lewis ze závodu odstoupil.

Toto Wolff vysvětlil, že na vině byla docela malá součástka, která však vedla k velkému problému. "Šlo o takovou malou kovovou svorku, ta se zlomila, což mělo zásadní následek - její defekt způsobil pokles výkonu. Je to taková bizarní záležitost, děláme motor zaměřený na dlouhou výdrž a pak praskne taková titěrná věc."

Na otázku, zda kvůli této poruše bude Hamilton potřebovat novou pohonnou jednotku, Wolff striktně odvětil. "Lewisův motor by neměl mít žádné problémy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy