Ricciardo: "S jiným motorem bychom na Mercedes měli. Co vše přináší vyšší výkon?"

Daniel Ricciardo v Itálii | foto: Infiniti

Daniel Ricciardo se nestará o to, jaké motory budou v příští sezóně pohánět Red Bully. Podmínkou však je, aby představovaly pro tým pokrok ve výkonnosti.

Red Bull po sezóně ukončí své partnerství s Renaultem a příští rok by měl přesedlat na motory Ferrari poté, co neuspěl u Mercedesu, který byl prioritní volbou. Ricciardo před tréninky v Singapuru uvedl, že uvítá cokoliv, co jeho tým zrychlí.

Mercedes či Ferrari? Blíže k pódiu
"Mou volbou je cokoliv, co je nejrychlejší. Momentálně se to se značkou nemění. Lidé říkají Mercedes či Ferrari - co to bude? Cokoliv nám dá lepší šanci na vítězství je to, co chci. Uvidíme, co se přihodí. Jak už jsem řekl, moc se tím nezmění. Pokud nám to poskytne větší šanci na vítězství, pak se v této chvíli opravdu nezajímám o to, kdo to bude," uvádí Ricciardo.

"Rozhovory probíhají tak dlouho a my letos očividně prožíváme hodně náročný rok - ne jen já jakožto pilot, ale celý tým. Chceme něco, co nám pomůže se častěji dostávat na pódium a co nám dá to, co si jako skupina zasloužíme," přeje si australský pilot, který je v šampionátu na osmém místě za svým týmovým kolegou Daniilem Kvjatem.

Daniel Ricciardo věří, že by s jiným motorem mohli Mercedes v některých závodech porazit | foto: Daimler AG

"S jiným motorem bychom v některých závodech na Mercedes měli"
Věří, že lepší motor pomůže zvrátit osud jeho týmu po letošní neúspěšné sezóně s Renaultem: "Jsem si jistý, že budeme blíže. Některé závody jsme byli Mercedesu blíže. Dostatečně blízko na to abychom si mysleli, že s jiným motorem bychom na ně měli.

V jiných závodech měli na čele náskok 1,5 sekundy. Těžko říci, jestli by nám motor dal tolik. Otazník se vždy vznáší nad tím, co dalšího vám přináší vyšší výkon. Můžete využívat více rekuperace? Uvidíme. Čas nám to prozradí. V dubnu příštího roku to poznáme v reálu. Ať už budeme mít cokoliv, uvidíme, jestli to funguje."

"Příští rok se snad už tak trápit nebudeme," doufá Ricciardo | foto: Red Bull Content Pool

Upřímné hodnocení Renaultu
Na závěr se dotýká smlouvy s Renaultem: "Samozřejmě budu co nejupřímnější. Letos jsme očekávali, že na tom budeme lépe - nejen s výkonností, ale také se spolehlivostí. Tento rok byl náročnější, než jsme doufali. Když se v roce 2016 posuneme dopředu, tak znovu doufáme, že se nebudeme trápit tolik, co v letošním roce."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy