Pérez doma na pódiu? Force India chystá další velký balík vylepšení

Sergio Pérez, GP Itálie (Monza) | foto: Sahara Force India

Force India připravuje další významný přísun novinek - významný balík hodlá nasadit v Mexiku, kde chce pomoci domácímu jezdci Sergiovi Pérezovi a Nicovi Hülkenbergovi k dosažení pódia.

Indická stáj do sezóny vstoupila s přechodným vozem, na kterém byla spousta dílu z minulého roku. Nový vůz B-specifikace nasadila až v červenci v Silverstone, poté se neustále zlepšovala a v Monze už dokonce v šampionátu konstruktérů poskočila před Lotus na páté místo. Tím to ale nekončí.

Podle zástupce šéfa týmu Boba Fernleyho se plný potenciál nového monopostu ukáže až tento víkend v Singapuru. Pak hodlají nasazovat závod od závodu další novinky, přičemž další větší balík přijde v Mexiku, které se do kalendáře vrací po 23letém půstu.

"Doufáme, že celý balík bude v Singapuru, kde můžeme cokoliv optimalizovat, fungovat. Pak už to budou drobné kroky. Něco významnějšího bychom chtěli přivézt do Mexika, pokud se nám to včas podaří, protože jde o Checův domácí závod. Chceme mu poskytnout tu nejlepší šanci na to, aby skončil na pódiu. Zatím si ale načasováním nejsme jistí," prozrazuje Fernley pro Autosport.

Force India chce dalším vylepšením pomoci Pérezovi na pódium | foto: Sahara Force India

S pokrokem od nasazení B-specifikace jsou spokojení, musí ale zlepšit její spolehlivost. Pérez například odstoupil v Maďarsku kvůli problému s brzdami a Hülkenberg havaroval po dramatickém selhání předního křídla, pak neodstartoval do dalšího závodu v Belgii kvůli problému s turbem.

"Jsme spokojeni. Od Silverstone dosahujeme neustálého pokroku. V programu nedošlo k žádným změnám a B-specifikace bude dokončena v Singapuru. Musíme se ale zapracovat na spolehlivosti. V poslední době jsme několikrát nedojeli, proto potřebujeme dojíždět s oběma vozy na bodech, chceme-li bojovat o pátou příčku," uvědomuje si Fernley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy