Jak to viděli novináři?

Je zajímavé sledovat, co k nedělní Grand Prix Malajsie napsaly jednotlivé denníky i když se žádné překvapení vlastně nekonalo. Zatímco Italové se opět věnovali především týmu Ferrari, finské a britské denníky velebily úspěch Kimiho Raikkonena.

Nejčtenější deník ve Finsku Ilta-Sanomat se ptá, zda již nyní nepřevzal Kimi korunu krále F1 z hlavy Michaela Schumachera a otiskl na svých stránkách fotografii Kimiho otce, který si na počest synova úspěchu nechal oholit vlasy.

Britské noviny nezůstaly s chválou pozadu a radují se z toho, že Kimi přidal další vítězství na seznam těch, které získala ve své bohaté historii stáj McLaren. The Star nazval Finovo vítězství „Vítězstvím prince“ a připomněl, že Raikkonen neudělal jedinou chybu, udržel si chladnou hlavu a získal své premiérové vítězství. K výkonu Schumachera byl denník stručný a pouze podotkl, že mistr světa zaplatil za vlastní chybu, kdy najel do Trulliho. List The Sun vidí v mladé finské naději kometu. „Ledový muž Raikkonen kometou, Schumacher znovu chyboval“, hlásal palcovým titulkem a New Straits Times se přidal ve stejném stylu. Svůj článek nazval „Ledový muž zvítězil v nejžhavějším závodě“ a neopomněl zmínit výborné třetí místo Španěla Alonsa.

Italské denníky shodně oplakávaly hubený výsledek rudého týmu. Opět se potvrdilo, že Ferrari je pro Italy Schumacher a naopak. Pouze Il Messaggero Veneto se zmínil o druhém místu Barrichella, když napsal „Ferrari muselo stačit Barrichellovo druhé místo“. Ostatní denníky pak v Schumacherově chybě v první zatáčce viděly ztrátu jasného vítězství. Nejdále šel Corriere della Serra, jenž uvedl: „Ferrari nezvítězilo Schumacherovou vinou, porazil totiž sám sebe“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy