Nebudou Lotusu chybět prostředky na cestu do zámoří?

Gastaldi ubezpečuje, že v Singapuru Lotus určitě chybět nebude | foto: Lotus F1 Team

Neustále se protahující otázka kontraktu Lotus-Renault a z toho plynoucí potíže, v některých případech řešené i před soudním dvorem vyvolávají otázku, zda Lotus vůbec zvládne náročný závěr sezóny provázený značnými cestovními náklady.

Příštích 11 týdnů bude pro všechny týmy po logistické stránce značně náročných, ať jde o přepravu personálu, technického vybavení, nákladů na ubytování. Pozornost se pochopitelně nejvíce soustředí na problémy sužovaný Lotus, ale náměstek šéfa týmu Federico Gastaldi tvrdí, že všechno je pod kontrolou a účast Lotusu není ohrožena.

"Stejně jako všechny týmy se držíme dřívějšího plánu. Část vybavení už byla odeslána do Singapuru, letenky a patřičné hotelové kapacity jsou objednané. Co mám ještě víc říci? Budete se mě za pár týdnů před cestou do Japonska ptát na to samé? Pokud chcete pořád spekulovat o naší finanční situaci, tak proti tomu můžeme těžko něco dělat. Každý slyší to, co chce slyšet. Drby a šuškání nikdy neznamená nic dobrého, není nad to přijít a přímo se zeptat," říká k situaci Gastaldi.

Vlekoucí se proces jednání s Renaultem je pro tým značně náročný a Gastaldi to přiznává. "Není to vůbec jednoduché. Budeme protistranu tlačit k rozhodnutí. Zkoušeli jsme všechno, co bylo možné, teď už je míč na jejich straně. 

Grosjean v Itálii prožil hořký závod. | foto: Lotus F1 Team

Naše finanční situace pochopitelně není srovnatelná s týmy jako Mercedes, Ferrari nebo Red Bull, ale věřte, že od nich zase tak velký odstup nemáme," tvrdí Gastaldi. 

Uvedl rovněž, že tým značně rozladilo dvojí odstoupení na Monze. Po Grosjeanově úspěchu v Belgii byl tým naladěn na lepší výsledek. "Byl jsem přesvědčen, že budeme s oběma vozy bodovat, zvládli jsme dobře kvalifikaci, proto jsme nečekali, že vypadneme tak brzy. Ale takové jsou závody, někdy prostě skončíte hned v prvním kole. S tím se nedá nic dělat," dodává Gastaldi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy