Zkusme si vsadit, kdo nakonec získá sedačku u Haasu. Mají na seznamu další jméno?

Grosjeanova trpělivost pomalu vyprchá, nejistota se mu vůbec nelíbí | foto: Lotus F1 Team

Stačí zalistovat několik stránek zpět a přečíst si odhodlání Romaina Grosjeana ohledně jeho situace u avizovaného převzetí týmu Lotus ze strany Renaultu. Po Grand Prix Itálie se opět vyrojilo nemálo spekulací, jak to vlastně bude nadále s celým propletencem.

Do široké rodiny adeptů na post v americkém týmu Haas F1 Team se údajně zařadil i Romain Grosjean. Důvod? Vlekoucí se avizované a chystané propojení Lotus-Renault, které mělo být uzavřeno v rámci Grand Prix Itálie (některé zdroje uváděly i termín před zahájením závodního víkendu). Francouz nadchl svým výkonem ve Spa, jenže na Monze skončil stejně jako jeho týmový kolega už v prvním kole, třebaže oba svorně tvrdili, že nikoli vlastní vinou. 

Grosjean může do jisté míry ztrácet trpělivost, protože nikde není s jistotou psáno, že se dlouho očekávaný kontrakt Lotus-Renault naplní. Proto se i on začíná rozhlížet kolem a zvažovat jiné možnosti. Tím zapadá do politiky Haasova týmu, kterému by se líbilo mít v týmu aspoň jednoho zkušeného pilota. Pravdou je, že Grosjean není natolik ostřílený jako Jenson Button, který byl rovněž veden jako jedna z možností, rozhodně však má lepší výsledky než další adepti - ať to je Esteban Gutiérrez, Kevin Magnussen či Jean-Eric Vergne  (o vyslovených nováčcích nemluvě).

Haas F1 Team nadále hraje s médii hru plnou dohadů a předpokladů. Nutno ale podotknout několikeré zdůraznění, že volba pilotů nesmí být překotná. Nicméně manažer týmu Günther Steiner v rámci italské Grand Prix sdělil, že definitivní rozhodnutí se blíží. "Chceme, abychom ho učinili v září. Je to velice důležité rozhodnutí a my ho rozhodně nechceme uspěchat. Září jsme brali jako jeden z termínů a nadále doufáme, že ho dodržíme. Každý ví, jak to na burze pilotů vypadá, několikrát tu došlo k domino efektu. Vybíráme z několika jmen, probíráme víc možností, oslovujeme i zkušené piloty - chceme prostě dojít ke správnému řešení," dodává Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy