Vettel volá po zachování Monzy: Zrušení kvůli penězům by nám zlomilo srdce

Sebastian Vettel se raduje z druhého místa, GP Itálie (Monza) | foto: Scuderia Ferrari

První tři piloti letošního závodu v italské Monze byli dotázáni na to, co by pro ně znamenalo vypuštění tohoto historického okruhu z kalendáře Formule 1.

Nad budoucností historického okruhu v italské Monze visí již delší dobu otazníky. Dnes se v paddocku objevil dokonce pfemiér Matteo Renzi a dle všeho také nechce o tento podnik přijít.

Jasný vzkaz Berniemu Ecclestonovi dnes vyslal Sebastian Vettel. Ten si letos závod , druhé místo a atmosféru v rudé (dle jeho slov konečně správné) barvě užíval.

"Podívejte se na to," ukazuje Němec na dav fanoušků pod pódiem. "Tohle je nejlepší druhé místo, které jsem kdy zažil, ty emoce, které mám. Pokud tohle místo z kalendáře vyřadíme kvůli zas...ým penězům, vlastně nám vyrvete srdce z děla. Stojí to za to, když stojíte na startu... dnes to byl neuvěřitelný den," uvedl Vettel na tiskové konferenci.

Podobně to však vidí i další piloti. Podle Hamiltona se jedná o jeden z nejlepších okruhů na světě a už z morálních důvodů a kvůli fanouškům by měl rozhodně zůstat. A stejný názor má také Felipe Massa.

"Nemůžeme to zrušit... Historie F1 - tohle je historie Formule 1. Má to vše, co znamená F1 a když vidíte pódium a davy kričících a plačících lidí, o to nemůžeme přijít. Máme to v krvi a podobný závod prostě nemůžeme vypustit. Jezdíme do úžasných zemí, které dříve o F1 nevěděli a nyní ji milují. Ale nemůžeme ztratit něco, co je krví celého sportu," nechal se slyšet Brazilec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy