Horner rázně odmítá předčasné ukončení spolupráce s Renaultem

Horner označuje zvěsti o výpovědi smlouvy s Renaultem za spekulace | foto: Red Bull Racing

Ačkoliv se především během přenosu Grand Prix Belgie mluvilo o rozluce Renaultu a Red Bullu jako o téměř hotové věci, Christian Horner je poněkud jiného názoru a dohady ohledně smlouvy na rok 2016 označuje za "naprosto spekulativní".

Šéf Red Bullu kategoricky odmítá zvěsti o předčasném ukončení smlouvy mezi rakouským týmem a francouzským dodavatelem motorů, přestože je veřejným tajemstvím, že vztahy za posledních dvacet měsíců dospěly takřka na bod mrazu.

"Máme s Renaultem dohodu do konce roku 2016 a cokoli jiného nelze nazvat jinak než čistou spekulací," prohlásil Horner. "Víte, že tato smouva existuje... a její obsah vám nehodlám zveřejnit. Obě strany mají své povinnosti, navíc teď nemám potřebu nějak komentovat drby, které v paddocku slyším."

Horner však v žádném případě nepopírá, že chce na Renault stále vyvíjet tlak, aby zajistil takové agregáty, s nimiž by vymazat odstup od svých soupeřů. "Je třeba přehodnotit jejich přístup. Mají k dispozici dost schopných lidí, ale působí jako by se jim nechtělo angažovat. Měli by se podívat k Mercedesu nebo Ferrari, jaké tam panuje úsilí a odhodlání."

Christian pochopitelně bere v úvahu, že Renault nyní chystá rozhodnutí ohledně vlastního týmu, ale tím by neměla utrpět dosavadní spolupráce: "Pro Renault stejně jako pro nás je teď hlavním problémem jak vyřešit současnou situaci ohledně výkonnosti, protože si jistě nemohou dovolit negativní publicitu s nekvalitním motorem.

Všeobecně se mělo za to, že s ohledem na vznik vlastního týmu Renaultu nabídne Red Bull automobilce se sídlem ve Viry dřívější ukončení smlouvy a spojí své osudy s Mercedesem. Je otázkou, nakolik do této situace vstoupila skutečnost, že by Renault měl za tento akt žádat vysoké odstupné (více informací zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy