Všechny týmy byly vyzvány k dodržování směrnic ohledně pneumatik

Rýsuje se další problém pro Pirelli? | foto: Pirelli

Nebezpečně vyhlížející incident Nico Rosberga v druhém tréninku zvedl vlnu dohadů ohledně pneumatik Pirelli. Dokonce se začaly připomínat Grand Prix Velké Británie 2013 a Grand Prix USA 2005, kde byly rovněž zaznamenány velké potíže se závodními plášti.

Zástupce FIA Charlie Whiting po pátečním dopoledním tréninku technické direktivum, v němž zdůrazňuje kontroly pneumatik související s bezpečným provozem. "Pirelli nás požádalo, abychom zkontrolovali, zda všechny pneumatiky jsou použity tak, jak je stanoveno ve směrnici 15R11SPA, kterou všechny týmy obdržely 28. července. Budou následovat namátkové kontroly."

Whiting vysvětlil, že oblasti, které budou součástí kontrol, se týkají maximálního negativního EOS sklonu kol - předních i zadních, výměny kol a dodržování použití ochranných návleků na pneumatiky. Zároveň dodal, že tyto namátkové kontroly budou probíhat až do odvolání i v dalších závodních víkendech.

Ačkoliv je značně nepravděpodobné, že Rosbergova nehoda byla důsledkem porušení některého z uvedených případů, Pirelli nadále prověřuje všechny možnosti, které by mohly daný incident objasnil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy