Rozjíždí Rosberg válku nervů s Hamiltonem?

Rosberg si nehodlá komplikovat soustředění na závody nesmysly... | foto: Daimler AG

Vztahy jezdecké dvojice u Mercedesu připomínají současné značně nestálé počasí. Částečně jsou ovlivněny nutností udržet dobrý mediální obraz, ale ani pečlivě dodržovaný protokol nemůže zastřít napjaté ovzduší, zvláště před začátkem druhé poloviny šampionátu.

Široce se debatovalo především o mimozávodních aktivitách a jejich dopadu na výkony v kokpitu. Zatímco Lewis Hamilton byl neustále pod dohledem médií, zejména co se jeho doutníkového dýchánku ve stylu "nahoře bez" na barbadoském karnevalu za přítomnosti popové hvězdy Rihanny, včetně setkání s dalšími hvězdami jako jsou Jack Nicholson, Jamie Foxx či Bon Jovi, Nico Rosberg trávil dovolenou stranou veškerého zájmu se svou těhotnou manželkou. 

Toto Wolff však není přesvědčen, že by Hamiltonův zájem a především soustředění na F1 nějak polevovalo. "Měli jsme prázdniny a každý má právo si je prožít podle svého," řekl šéf Mercedesu italskému listu Gazzetta dello Sport.

Nicméně Rosberg v rozhovoru pro Auto Bild uvedl několik jemných narážek, které si lze vysvětlovat jako začátek psychologické bitvy. Němec ztrácí na Brita 21 bodů a rozhodně hodlá učinit vše, co je v jeho silách, aby z náskoku ubral, co se dá. "Soukromý život nesmí mít navrch. Aby bylo možné jít do závodního víkendu s jasnou myslí, musí být v rovnováze s profesním. Hodně jsem o této problematice četl, jde hlavně o hledání přístupu k soustředění. Pro náš sport je nesmírně důležité, aby vaší hlavu nezatěžovalo příliš mnoho hloupostí," tvrdí Rosberg. 

Vyskytly se názory, že tyto výroky ve spojení se známým incidentem z Belgie v loňském roce mají za cíl vyvolat na Hamiltona tlak, spojený s faktem, že v posledních závodech se mu zdaleka tolik nedařilo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy