Allison: Chceme mít nejlepší starty

Allison vkládá velkou naději Ferrari do startů | foto: Scuderia Ferrari

Změny startovní procedury počínaje Grand Prix Belgie by mohly do jisté míry zamíchat poměrem sil, což s ohledem na poslední dva případy ve Velké Británii a Maďarsku není až taková utopie.

Technický ředitel Ferrari James Allison se dokonce domnívá, že by Ferrari mohlo dosáhnout vůbec nejlepšího průměru ohledně startů v celé sezóně. Zároveň ale připouští, že na některých tratích zdaleka nestačí se jen odlepit ze startovní pozice lépe než soupeři.

Mercedes, zvláště pak Lewis Hamilton, v posledních dvou závodech nepředvedl nijak světoborné starty, i když se neúspěchy vysvětlovaly technickými potížemi. Allison na otázku, jaký význam bude mít nová podoba startovní procedury, odpověděl jednoznačně: "Bude mít velkou důležitost!

Hodně jsme se této oblasti věnovali. Snažili jsme se maximálně minimalizovat variabilitu v průběhu roku, ale to pochopitelně dělal každý. Doufáme, že na konci roku budeme v otázce průměrné úspěšnosti startů před ostatními. I takovéhle dílčí vítězství nás potěší," usmívá se Allison.

"Teď už se chystáme na Spa, starty budou odlišné a my se potřebujeme ujistit, že naše startovní procedura... dobrá tak startovní procedura našich pilotů v rámci nových podmínek bude i nadále vysoce konkurenční," uzavírá Allison.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy