Fangiovo tělo exhumováno, čeká se na DNA

Fangio na "Stříbrném šípu", na němž se stal mistrem světa 1955 | foto: Daimler AG

Jak už jsme v minulosti informovali, pětinásobný mistr světa Juan Manuel Fangio, zvaný též El Maestro, se "dočkal". Po odkladu a dalších procedurálních krocích byly jeho pozůstatky vyjmuty z rodinné hrobky v argentinském městečku Balcarce.

Stalo se tak v pátek 7. 8., minutu po jedenácté hodině místního času. Fangiovy pozůstatky poté byly za maximální ostrahy převezeny do márnice, kde proběhl samotný proces odebrání vzorků DNA. 

Žádost o exhumaci za účelem určení otcovství podal u soudu v Mar del Plata dnes sedmasedmdesátiletý Oscar Carlos Espinoza v roce 2013. Původně mělo být soudní nařízení provedeno 6. července, ale důvodem jeho odkladu byla další žádost o určení otcovství, kterou opakovaně prosadil třiasedmdesátiletý Ruben Vásquez, který o právo určení otcovství usiloval už od roku 2005 (více zde).

Zatímco Oscar Espinoza je znám díky závodní snaze - prosadil se jako Oscar "Cacho" Fangio v závodech na argentinské půdě (Turismo Carretera) zkoušel i F3 a F2, o Vásquezovi se toho příliš neví. Ten uvádí, že Juan Manuel Fangio měl krátký poměr s jeho matkou Catalinou Basili ve 40. letech. Espinozova matka Andrea Berruet s Fangiem mnoho let žila, ale nikdy nebyli oddáni.

Exhumaci byl přítomen pouze Vásquez, Espinoza do Balcarce nepřijel. Nyní se bude čekat na zpracování vzorků, výsledky by měly být známy nejpozději do půli září.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy