Vettel: Vrátil jsem se zpět do hry o titul

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel věří, že je s týmem Ferrari stále ve hře o titul. Němec vůbec nepochybuje o tom, že jeho tým udělá absolutně vše, aby chytil Lewise Hamiltona.

Sebastian Vettel slavil minulou neděli na Hungaroringu své druhé letošní prvenství s Ferrari, celkově šlo již o jeho 41. triumf (tím se vyrovnal legendárním Ayrtonu Sennovi). Tento výsledek (v kombinaci s výsledky obou jezdců Mercedesu) přiblížil Vettela na dostřel oběma 'stříbrným šípům'.

O letní přestávce ztrácí čtyřnásobný mistr světa na vedoucího Hamiltona 42 bodů - což je ekvivalent zhruba jednoho vítězství a jednoho druhého místa - a na druhého Rosberga mu chybí 21 bodů. Na otázku, jestli očekává, že bude opět v boji o čelo ve Spa v Belgii, jezdec odpověděl: "Vždy to tak bylo.

Víme, že musíme zůstat realisté. Pořád je před námi hodně práce a máme co dohánět. Ale nikdy nevíte. Jsem si jistý, že do toho dáme absolutně vše a zkusíme z nemožného udělat realitu. Nejlepší cestou, jak toho dosáhnout, je zůstat chladnými a vydat ze sebe vše. Pak uvidíme, kam nás cesta zavede.

Jsem si jistý, že všechny týmy oceňují aktuální pauzu." Tento čas také nabízí prvotní bilancování kariéry Vettela u Ferrari. Z 10 závodů 2 vyhrál a 5 krát stanul na podium (ke 2 vítězstvím). První půlka sezony se tedy v jeho podání velmi povedla. To je v přímém kontrastu s loňským rokem, kdy stáj z Maranella za celý rok vyjela jen dvě podia (obě zásluhou Alonsa).

Vettel se naděje na boj o titul nevzdává | foto: Scuderia Ferrari

"Musíte se podívat na to, kde jsme byli minulý rok. V otázce výkonu auta a morálky týmu je vše mnohem lepší než bylo. Uvnitř týmu jsme spokojeni s tím, co bylo dosaženo ve všech oblastech. A když se podíváte na auto... no já s ním vloni nejezdil, ale Kimi je mnohem šťastnější.

Ze všech týmů si myslím, že Ferrari udělalo největší pokrok. Občas máte závod, kdy věci nejdou moc dobře. Ale když se podíváte na posledních pět nebo šest závodů, tak to bylo docela dobré," zakončil pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy