Mosley by se měl vrátit do F1, míní Ecclestone

Dej na mě, Sebastiane, jednou budeš jenom mačkat tlačítka (Ecclestone a Vettel). | foto: Red Bull Racing

S překvapivým názorem přišel boss F1 Bernie Ecclestone. Dle jeho mínění má formule 1 až příliš mnoho vnitřních rozporů a soustředí se na zcela jiné okolnosti, než které by jí mohly prospět a zabodovat u diváků.

Čtyřiaosmdesátiletý vládce F1 se domnívá, že F1 je příliš demokratická. "Ano, to je její skutečný problém, je tu příliš mnoho demokracie. A já jsem tak trochu proti ní. Už to není jako v dobách, kdy jsme ji řídili s Maxem Mosleyem," řekl pro televizní vysílání Movistar Ecclestone.

Současné vedení FIA pod vládou Jeana Todta vidí Bernie jako příliš nekonfliktní. "Problémem je získat od všech zainteresovaných souhlas. Kdyby se nám podařilo dostat od FIA požehnání, udělali bychom všechno, co by F1 opravdu potřebovala."

Bernie se dívá spatra na současné pohonné jednotky, je přesvědčen, že i v ostatních motoristických oblastech, které pravidla dělají "příliš klinickými". "Nedělej, co nezvládneš udělat," nabádá Ecclestone.

Mosley by dle Ecclestoneova názoru F1 pomohl. | foto: McLaren

Podle jeho mínění je nutné zase přiblížit mistrovství "šampionátu pilotů" za volanty vozů, protože v současné době jsou vozy spíš pod kontrolou technických štábů v boxech. "Je to směšné a pilotům se to nelíbí, oni chtějí být těmi, kdo vůz ovládají," horuje Ecclestone. Překvapuje ho také úpornost, s jakou se Honda pokouší vrátit do F1, ačkoliv je přesvědčen, že ani dodavatel motorů, ani McLaren z toho nemají radost. "Všichni si mysleli, jak je agregát Honda fantastický," tvrdí Bernie. "Přitom dobře vím, na sto procest, že Fernando vůbec není šťastný."

Padla i otázka, zda by Ecclestone přivítal opětovné zapojení Maxe Mosleyho do F1. "Ano, bylo by opravdu hezké ho tady zase mít. Jsem přesvědčen, že takových lidí, co si to myslí, je hodně." Max Mosley, zakladatel někdejší stáje March a později pravá ruka Bernie Ecclestonea v jeho FOCA, vedl FIA v letech 1993-2009 jako prezident. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy