Arrivabene želí nenaplněného double

Arrivabene měl důvod k úsměvu, i když mohl zářit ještě víc. | foto: Scuderia Ferrari

Po dlouhých pěti letech, od kontroverzního vítězství Fernanda Alonsa v Grand Prix Německa, měl tým z Maranella nakročeno k celkově 82. double ve své existenci. Nestalo se tak a Kimi Räikkönen se stal smutným hrdinou maďarského závodu.

Finský pilot je navíc "v podmínce" a musí vedení týmu přesvědčit svými výkony o tom, že je hoden usedat do kokpitu Ferrari i příští rok. Na Hungaroringu vzal tuto výzvu za správný konec a skokem z páté startovní na druhou závodní pozici dokazoval, že ještě umí točit volantem.

Ve chvíli, kdy měly oba rudé vozy komfortní náskok, vyslal Kimi SOS ke svým inženýrům, že postupně ztrácí výkon. Jako příčina byly diagnostikovány problémy MGU-K. Když pak byl vyslán na trať po Hülkenbergově nehodě safety car, Finův osud se naplnil. Neměl dostatečnou rychlost, aby se bránil soupeřům, začal se propadat pořadím a nepomohl ani restart v boxech. 

Maurizio Arrivabene Räikkönenův výkon ocenil, stejně jako vyjádřil nespokojenost se spolehlivostí vozu. "Zcela upřímně, Kimi byl dnes opravdu dobrý. Proto jsem zklamán. Od začátku jeli oba piloti výborně, ale taková formule 1 prostě je, někdy se takové věci stávají. Někdy vyhrajete jen díky chybě nebo smůle soupeře, to je součástí hry. A my to musíme umět přijmout."

Dlouho to vypadalo na double, ale Fina zradila technika | foto: Pirelli

Na přímé otázky, zda výkon z Maďarska posílil šance Räikkönena na setrvání v týmu Arrivabene odpověděl - jak jinak - poněkud vyhýbavě: "Chci mu pogratulovat k dnešnímu výkonu, bohužel jsme nezískali double. Myslím, že to je pro něj obrovská výzva k dalším výborným výsledkům v budoucnu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy