Vylepšený motor Renaultu do října určitě nebude

Renault | foto: F1NEWS.cz

Renault nechce představit žádný nový vylepšený motor minimálně do termínu říjnové Velké ceny Ruska v Soči.

Renault se tuto sezónu opravdu propadl daleko za Mercedes a Ferrari, ale i přes to se budou muset týmy Red Bull a Toro Roso spokojit se stávajícím motorem na okruzích Hungaroring, Spa-Francorchamps, Monza, Singapur a Suzuka. Renault má stále ještě 12 žetonů na vylepšení a plánuje je využít na revizi V6 a turba.

Christian Horner, šéf Red Bullu, prohlásil: "Nemyslím si, že je něco naplánováno ještě před Soči. Je to termín, kdy nejdřív uvidíme nějaké vylepšení. Momentálně musíme přežít s motory, jaké máme."

"Piloti na trénincích používají motory číslo čtyři a pět a bohužel Ricciardo ztratil čtyřku, takže má jen pětku, která poprvé vstoupila do provozu v Rakousku, aby s ní projel následujících pět závodů. Jen čas nám může říct, jestli se zvládneme dostat do Soči bez nějaké další penalizace, než představíme nový vylepšený motor," řekl Horner pro autosport.com.

Horner, Christian | foto: Infiniti

"Renault by měl být první, kdo přizná, že není spokojen s tím, kde výkon a spolehlivost jeho motorů je. Dělají pokroky, ale problém je, že motory jsou, na rozdíl od podvozku, položky na delší čas. Renault má nějakou strategii na nadcházející týdny, pokud jde ale o směr, míří výš než jen na rok 2016," zakončil Christian Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy