Bianchiho otec ztrácí optimismus

Od Julesovy nehody se neustále objevují projevy na jeho podporu | foto: Pirelli

O nehodě Julese Bianchiho v japonské Suzuce 2014 se hovořilo jako o shodě několika náhod, ale také se kriticky poukazovalo na fakta týkající se Julesovy jízdy těsně před nehodou. Nic to ale nezměnilo na situaci, v jaké se dnes pětadvacetiletý závodník nachází.

Philippe Bianchi se vyjdářil, že ohledně šancí na zotavení svého syna z těžkého zranění propadá pesimsmu. Jules je prakticky od nehody, tedy devět měsíců, v kómatu na nemocničním lůžku.

Bianchiho rodina zůstává nadále v jeho přítomnosti, ale otec v pondělním rozhovoru pro France Info sdělil, že stav jeho syna není pro nikoho z příbuzných povzbuzující: "Je to nesnesitelné každodenní mučení. Někdy mám pocit, že z toho zešílíme, protože podle mě je tohle horší, než kdyby zemřel. Bohužel víc pro něj udělat nemůžeme."

Jules už devět měsíců přebývá pod nemocničním dohledem v kómatu. | foto: Manor Racing

V podobných případech jako je ten Bianchiho, by mělo k výraznému zlepšení dojít v prvních šesti měsících po úrazu, jenže to se u expilota F1 nestalo. I když Philippe Bianchi připustil, že syn je schopen někomu sevřít ruku, nemůže s určitostí říci, zda jde o vědomé jednání nebo pouhý reflex. "Čas plyne a náš optimismus se rozplývá, rozhodně je menší než dva nebo tři měsíce po havárii, kdy jsme věřili v lepší vývoj. Musíte být oběma nohama na zemi a uvědomit si vážnost situace," dodává Bianchi.

Rodina se bojí následků
Samotné procitnutí z kómatu by bylo vlastně zázrakem, otec se však obává i dalších komplikací. "Pokud by se probral a zjistil, jak těžce je postižen, nutně se nabízí otázka, zda se s tím vůbec vyrovná," přemýšlí Bianchiho otec.

"Mluvili jsme o tom před nehodou. Jednom nám řekl, že kdyby dopadl podobně jako Michael Schumacher, kdyby nebyl schopen řídit závodní vůz, bylo by pro něj nesmírně obtížné se s takovou situací vyrovnat. Závody pro něj byly vším," uzavírá Philippe Bianchi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy