„Dnes je nejlepší den mého života“

Takto charakterizoval své první umístění na stupních vítězů Fernando Alonso poté, co po včerejším pole position vybojoval v dnešní odpolední Grand Prix Malajsie skvělé třetí místo a navrátil monopost Renault na stupně nejvyšší.

Po skvělém úvodu bylo znát, že Alonso přes nečekanou formu vozu R203 na pronásledujícího Raikkonena stačit nebude. Jak Fin, tak nakonec i Barrichello se díky strategii zastávek v boxech před Španěla dostali, nicméně mladík předvedl vynikající jízdu bez jediné chyby, a to i při technických potížích.

„Od poloviny Grand Prix jsem měl problémy s převodovkou, musel jsem řadit ručně a opravdu jsem nečekal, že se mi podaří závod dokončit, ale být na stupních vítězů je nádherný pocit,“ prohlásil Alonso. Své první pódiové umístění věnoval týmu, kterému velmi děkoval, za podporu a práci.

„Výsledek dnešního závodu naplňuje tým Renault štěstím a hrdostí,“ dodal šéf týmu Flavio Briatore, který Alonsa objevil a pro Renault smluvně zajistil. Opět potvrdil, že je výjimečným lovcem talentů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy