Má Button opravdu jisté místo?

Podle BBC není Dennis zrovna mistrem komunikace | foto: McLaren

Ron Dennis včera rezolutně prohlásil, že Jenson Button má s McLarenem ještě dvouletou smlouvu a nadále zůstává na svém postu; o jiných variantách tým vůbec nepřemýšlel. Pokud by to platilo, pětatřicetiletý exmistr světa by setrval v týmu do konce roku 2016.

Klidnou hladinu rozčeřil dopisovatel britského Telegraphu Daniel Johnson. Uvedl, že avizovaná dohoda Buttona s McLarenem není dvouletý kontrakt, nýbrž smlouva na letošní rok plus opce na příští sezónu. Prohlášení Rona Dennise prý není nic jiného než zamlžování faktů, jak ostatně učinil už v jiných případech. 

Přidal se k němu i Andrew Benson, tiskový šéf BBC: "Pojďme si tu věc ujasnit - Jenson Button opravdu nemá garantované místo v McLarenu pro sezónu 2016! Dennisovy výroky jsou jak věcně, tak právně zavádějící." Benson dodává, že nynější šéf McLarenu nikdy nebyl mistrem komunikace a jeho poslední vyjádření ohledně budoucnosti Jensona Buttona jsou toho jasným a nejnovějším příkladem. 

Odvolává se také na vyjádření Erica Boulliera, který v Silverstone řekl: "Od nynějška, dejme tomu do září, což je mnohem méně času, než jsme očekávali, musíme dosáhnout výrazného zlepšení, jinak bude nutné přijmout rozhodnutí. Piloti jsou zklamaní a pomýšlejí na odchod, pokud se situace nezlepší, není vše jen v našich rukou."

Nahradí u McLarenu zkušenost mládím? | foto: McLaren

Jsou jednou z příčin peníze?
Podle španělského listu El Confidental neztrácí Boullier víru v dobrý konec: "Na příští rok máme dobré prognózy, ale absence úspěchů nám může ublížit. I po finanční stránce, musíme najít způsob, jak pokrýt požadované příjmy." 

Button má u McLarenu roční gáži ve výši asi 10 milionů dolarů. Objevily se proto spekulace, že kdyby tým sáhl po některém z mladíků, ať by to byl Kevin Magnussen nebo Stoffel Vandoorne, rozhodně by to pro něj znamenalo finanční úlevu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy