Massa lituje nevyužité šance

Tentokrát na Massu stupně vítězů nečekaly. | foto: Williams F1 Team

Williams se neustále vrací k nevydařené Grand Prix Velké Británie - místo 43 bodů se musel spokojit s podstatně menším ziskem. Felipe Massa lituje, že tým nijak výrazně nesnížil ztrátu na Ferrari v Poháru konstruktérů.

Co do společného bodového zisku Massa a Bottas dvojici Vettel-Räikkönen nechali za sebou, ale o pouhé tři body. V tom vidí Brazilec velký neúspěch, protože dle jeho názoru byla šance porazit Ferrari na Silverstone opravdu veliká.

"Závod na Silverstone byl určitě zajímavý, ale my jsme měli Ferrari zdolat mnohem výrazněji. Polepšili jsme si oproti nim jen o tři body, mělo to být mnohem víc, vždyť jsme měli rychlejší auto nejen v kvalifikaci, ale i v závodě, to se v téhle sezóně stalo vůbec poprvé, aby obě Ferrari stála na startu za námi. Aspoň máme důkaz, že můžeme být před nimi," zpovídá se Massa.

Brazilec se ještě vrací k prvním kolům a otázce týmové režie: "Výsledek je vždy nejdůležitější věc, proto jsme měli tak trochu strach, abychom neudělali rozhodnutí, které by nás připravilo o dobré umístění. Valtteri byl za mnou rychlý, ale nedovedl se dostat dopředu, ostatně nezvládly to ani Mercedesy. Zaměřili jsme se na to, abychom neztratili naše pozice," vysvětluje Massa.

Je přesvědčen, že díky balíčku změn použitého od Grand Prix Rakouska může Williams nadále být před Ferrari, ale už je opatrnější ohledně náskoku 60 bodů, který po poslední Grand Prix italská stáj má. "V posledním závodě jsme se zlepšili. Ujasnili jsme si některé nedostatky a podařilo se nám je odstanit. V Silverstone všechno fungovalo, auto bylo lepší a rychlejší."

Massa tak lituje začátku sezóny, ve kterém si Ferrari vybudovalo zmíněný bodový odstup: "Je nesporné, že jsme od prvního závodu prošli velkými změnami. Bohužel se nám začátek sezóny nepovedl, proto tolik ztrácíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy