Todt nadále žádá snížení nákladů

Jaké výsledky očekává Todt na Sportovní konferenci FIA? | foto: Manor Racing

Za týden se v Mexico City Sportovní konference FIA. Ačkoliv Strategická skupina F1 projednala velké množství návrhů, zdá se, že prezident FIA Jean Todt některé z nich potřebuje řádně zdůraznit.

Snížení nákladů a spravedlivější rozdělení příjmů v F1, jsou pro Todta klíčové cíle. Prezident FIA si je dobře vědom toho, že Strategická skupina F1 minulý týden v Biggins Hill projednala a navrhla velké množství změn a úprav, které by měly vést k návratu F1 na výsluní automobilového sportu. Dlouhodobě se její oblíbenost propadá a diváci jsou stále více nespokojení.

Todt nyní navrhuje, aby otázky týkající se finanční stránky F1 měly při jednání přednost: snižování rozpočtů jednotlivých týmů a také omezování výdajů. "Formule 1 se musí v následujících letech zlepšit, proto chceme snížit náklady, zlepšit atraktivnost závodů a napomoci rozvoji jednotlivých týmů."

Todt se rovněž vyjádřil, že by přivítal jednání o změně způsobu přerozdělování financí do jednotlivých týmů. Prakticky neustále se opakuje názor, že větší týmy dostávají majoritní podíl příchozích peněžních bonusů, což menší týmy zbavuje konkurenceschopnosti a devalvuje sportovní hodnotu F1.

FIA nemá právo vstupovat do obchodních záležitostí, ale Todt se nechal slyšet, že finanční otázku nechce ignorovat. "V distribuci není rovnováha, to dobře víme. Na tento problém už jsme se zaměřili," dodává Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy