Grosjean očekává Renault na plný úvazek

Grosjeana možná čeká změna dresu. | foto: Lotus F1 Team

Zdá se, že dohady kolem Renaultu nabraly směr do cílové rovinky. Více mediálních zdrojů, mezi nimiž je i francouzské Autonewsingo tvrdí, že konečné řešení situace ze strany automobilky, která zaměstnává už několik týdnů svět F1, vstupuje do závěrečné fáze.

Renault se vrátí na trati formule 1 s vlastním týmem! Tak mohou už brzy vypadat titulní strany motoristického tisku. Francouzská automobilka už údajně vyjednává se stájí Lotus na zpětném převzetí; tím by došlo k jistému uzavření kruhu, protože to byl právě tým se sídlem v Enstone, který jako nástupce Renaultu ve formuli 1 od roku 2009 pokračoval. 

Podle francouzských médií už byly učiněny kroky k odkoupení 51% podílu společnosti Genii, kterou vlastní Gerard Lopez. Ohledně osoby šéfa nového týmu nejčastěji zaznívá jméno čtyřnásobného mistra světa Alaina Prosta.

Prost dobách, kdy sám hájil barvy Renaultu. | foto: McLaren

Spojenectví Lotus-Renault a převzetí týmu by však znamenalo, že dojde k porušení stávající smlouvy mezi stájí v Enstone a Mercedesem, což by pro Francouze znamenalo vytáhnout z kasičky další peníze na splacení pokuty za nedodržený kontrakt. Rovněž se rozebírá situace týmů Red Bull a Toro Rosso, jímž Renault dodává motory. Padají otázky, zda by týmy zvolily jiného dodavatele nebo ukončily své působení v F1.

Současný pilot Lotusu Romain Grosjean by příchod samostatného týmu Renault uvítal a považuje ho za strhující událost. "Jako patriot bych velice rád viděl francouzský tým a slyšel na stupních vítězů Marseillaisu," přiznal zástupcům RMC Sport. "Zprávy o návratu Renaultu by byly opravdu úžasné a stoprocentně by mě lákaly."

Grosjean se vyjádřil i k případné spolupráci s legendou francouzského motorsportu Alainem Prostem: "Vždy jsem ho považoval za gentlemana nejen formule 1, ale automobilového sportu vůbec. Bylo by to něco neuvěřitelného, pracovat s Alainem," přiznává Romain.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy