Zatáčka kolem věže rozhodla

Jenson Button byl po dnešním závodě velice zklamán. Průběh víkendu probíhal přesně obráceně než před 14 dny v Austrálii. Tentokrát byly kvalifikace slabší, ale v závodě Brit bojoval o slušný přísun bodů do obou pohárů.

Poté, co týmovému kolegovi Villeneuvovi zabránily problémy s elektronikou ve startu do závodu, zbyl týmu BAR Honda na trati jediný vůz. Jenson podával velmi dobrý výkon a i když neměl jeho vůz žádaný grip, dokázal držet výbornou 5. pozici před vytrvale dotírajícím Trullim.

BAR byl rychlejší než Trulliho Renault, ale při akceleraci to bylo obráceně. Trulli nejprve při snaze o zavěšení se za zadní spoiler BAR v poslední zatáčce okruhu chyboval a smyk ho v Buttonových zrcátkách zmenšil. Ale Ital se nevzdal a znovu se za Brita dotáhl a pokračoval v útocích. V posledním okruhu zase zaúřadovala ta samá zatáčka, tentokrát v ní ztratil grip Button a poté, co se kolem prohnal i Michael Schumacher z toho byla pouze 7. pozice.

„Byli jsme mnohem slabší než Renault. Jak vzadu, tak i vepředu mne trápila slabší přilnavost a když bylo těžké ovládat vůz, bylo těžké držet i pozice. Přetáčivost v závěru odrovnala gumy a já dostal při brždění smyk. Je to škoda, bojoval jsem o 5. místo velmi tvrdě,“ smutně komentoval své umístění Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy