Hamilton je šokován bídnou kvalitou trofejí v F1: "Jsou fakt příšerné" + FOTO

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewise Hamiltona mrzí mizerná kvalita trofejí, které dostávají vítězové velkých cen v královské třídě motorsportu. Srovnává je s tím, co dostávají děti v motokárách.

Na tuto věc si již minulý rok postěžoval Berniemu Ecclestoneovi poté, co se mu rozpadla (viz zde), letos bude ale zklamaný znovu, pokud se ve víkendové Velké ceně Británie v neděli vyhraje. Pořadatelé totiž zveřejnili obrázek poháru, který je opět vyroben z plastu místo z tradičního zlata.

"Zkrátka musíme dělat lepší trofeje. Je to šokující, jak mizerné jsou. Ty trofeje jsou na úrovni motokár, fakt špatné," uvedl lídr šampionátu v úterý večer. "Ve Formuli Renault to byly jen drobné krabičky s autem uprostřed. Ve Formuli tři to bylo dobré, a na začátku mé kariéry v F1 byly fakt výborné. Ale teď vám řeknu, že jsou fakt hrozné. Jsou příšerné.

Řekl jsem to Berniemu, přivedl do místnosti chlapa, který je má na starosti, a já jsem jen řekl: »Víš to«," popisuje Hamilton. Na pódiu mu po loňském vítězství řekl: "Kde je ta zlatá trofej, chlape?"

"Tohle je jediná trofej, kterou za Silverstone můžete dostat. Minulý rok mi dali plastovou věc a já jsem si říkal: »Tohle není trofej, to je jak z GP2, ne z F1«. Ta zlatá je opravdu zvláštní. Bylo by to skvělé, kdyby každá země měla takovou skutečnou trofej - s charakterem, který za ta léta dozrával díky historii. Nevím, proč už ty stejné nedělají."

Výhrady podle britského Telegraphu ale nemá jen vůči té britské trofeji, nelíbila se mu ani v Monaku, ani minulý týden v Rakousku: "Viděli jste tu z Monaka? A ta poslední v Rakousku byla dřevěná. Celá ta věc byla ze dřeva. Základ byl jako z olova. Říkám si: 'Co to?' Měla by být stříbrná."

Poháry má Lewis evidentně v oblibě a po svém přestupu z McLarenu, kde si originály pro tým Ron Dennis nechával, si ve smlouvě s Mercedesem vybojoval podmínku, že si je bude moci nechávat a v Brackley budou zůstávat repliky. Soudě dle jeho slov to ale již není takovým privilegiem, jak tomu bývalo dříve.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy