Booth se vyjádřil k Merhiho angažmá

Merhi má šanci absolvovat celou sezónu. | foto: Manor Racing

Čtyřiadvacetiletý Španěl se objevil v týmu Manor ve druhém letošním závodě po boku Willa Stevense. Ten má uzavřenou smlouvu na celou sezónu, zatímco Robertův kontrakt je poněkud jiné povahy.

Dohoda s Merhim byla pouze krátkodobá a zpočátku se zdálo, že Roberto se nedokáže se svou novou rolí vypořádat. V Číně, Bahrajnu a Španělsku dojel vždy za svým týmovým kolegou, a pokud Stevens dosáhl v kvalifikaci měřeného času, byl vždy lepší. Situace se však začala měnit v Monacu, kde Merhi dojel před svým kolegou a v Kanadě ho porazil i v boji o místo na startovním roštu.

Šéf týmu John Booth s uspokojením konstatuje, že se Merhiho výkonnost lepší a ocenil jeho snahu dosahovat lepších výsledků: "Zdá se, že si konečně zvykl, co myslíte? Nesmíme zapomenout, že také jezdí World Series, takže nemá až tak snadný život, ale v Rakousku se předvedl," hodnotí Merhiho výkony Booth.

Booth zatím Merhiho budoucnost komentovat nehodlá. | foto: Manor Racing

Když byl avizován příchod náhradního pilota Fabia Leimera, vypadalo to, jako by dostal Merhi tu správnou ránu, myslí si Booth: "Kdo ví, co se v jeho mysli odehrálo? Mohlo ho to nakopnout. Myslím, že si konečně porozuměl s vozem, ostatně používá trochu odlišný styl jízdy než bylo potřeba, což se projevilo hlavně na zadních pneumatikách, ale hodně času věnoval analýze této situace se svým inženýrem a podařilo se jim s tím něco udělat."

Booth také prohlásil, že Merhi se díky svému zlepšení hodně přilbížil eventualitě, že v kokpitu Manoru stráví celou sezónu. Ovšem na dotaz, zda uvidíme Španěla v Manoru i napřesrok, volí Booth opatrnou odpověď: "To je hodně složitá otázka. Těší mě, co jsme prozatím dokázali. Chápu, že jeho začátky v týmu nebyly vůbec jednoduché, zvláště když neměl možnost testovat a byl rovnou hozen do studené vody. Pořád se zlepšuje, daří se nám umazávat rozdíl od ostatních soupeřů bez astronomických výdajů, což je úžasné. Vážím si toho, co pro tým udělali oba piloti, ale sami dobře víte, že to není jediné kritérium pro volbu jezdecké sestavy na další rok," dodává Booth.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy