Testování za odměnu

Wittmann dostane příležitost nakrátko změnit prostředí. | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Do druhého monopostu stáje Toro Rosso usedne při chystaných testech úřadující šampion série DTM Marco Wittmann. Stáj sdělila své rozhodnutí krátce po nedělním závodě, přinášíme reakce německého pilota na jeho nové chystané zkušenosti.

Šestadvacetiletý německý pilot, který získal titul pro značku BMW v uplynulé sezóně, usedne do monopostu F1 ve středu. BMW ve svém prohlášení uvedl, že test je jistou formou odměny za loňské Marcovo prvenství: "K testu by ale nedošlo, nebýt výborných vztahů s Red Bullem."

Marco Wittmann už měl jednou vůz F1 pilotovat - mělo se tak stát v loňském listopadu v Imole, kde měl mít k dispozici Toro Rosso ze sezóny 2012. Tehdy mohlo jít o speciální dárek k narozeninám (Marco je slaví 24. 11.), ale jízdy se nakonec neuskutečnily kvůli špatnému počasí. "Je fantastické, že od Red Bullu a BMW Motorsport dostávám takovou šanci," komentoval mistr DTM novou příležitost. 

Marco při testování BMW na Hockenheimringu. | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

 "Jako dítě jsem chtěl vždycky jednou řídit vůz F1. Je to splněný sen. Také to bude zajímavá zkušenost, po tolika závodech za BMW v seriálu DTM udělat kratičkou kariéru i v F1. Především se těším na maximální rychlost, akceleraci, pozdější brzdění a přetížení," vyjadřuje své pocity Wittmann.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy