Hamilton potvrdil přechod k firmě Bell

Hamilton své dosavadní úspěchy spojil s přilbou Arai | foto: Daimler AG

Je to jako u fotbalistů, nejlepší firmy se přetahují o to, aby hvězdy zeleného pažitu hrály v jejich výrobcích a podporují jejich snahu hi-tech obutím. Také piloti F1 dbají na maličkosti týkající se své výstroje.

Dvojnásobný mistr světa potvrdil, že po dvacetileté spolupráci s firmou Arai bude nyní používat výrobky Bell Helmets. Ostatně jeho experimentování s těmito přilbami už bylo zřejmé od začátku této sezóny.

Hamilton používal helmy Arai od svých začátků v motokárách. Důvodem přechodu k jiné značce je podle něj snaha o optimalizaci aerodynamického výkonu. "Jako pilot se potřebujete zlepšovat ve všech směrech. Bohužel, Arai v aerodynamickém tunelu nefungovala, jak měla. Ale Bell nebyla jediná možnost, zkoušel jsem i výrobky Schuberth."

Rakouský závod pojede obhájce titulu v přilbě Bell. | foto: Daimler AG

Vedoucí závodník průběžné klasifikace se však brání sentimentu. "Ano, s Arai jsem jezdil od deseti let, což je po čertech dlouhá doba. Jenže jejich vývoj není tak intenzivní jako u Schuberthů či dalších firem, a pro mě je důležité, když se i s přilbou pracuje, vyvíjí se a zlepšuje."

Hamilton však v žádném případě netvrdí, že by přilby Arai byly špatné: "To vůbec ne... Pořád jsou velice dobré, proto jsem je používal takovou dobu a třeba se i rád vracel ke starším, použitým, protože byly opravdu spolehlivé."

Ačkoliv se o této změně už delší dobu mluvilo, Hamilton zachovával mediální klid - až před Grand Prix Rakouska na svém twitterovém účtu zveřejnil snímky, které definitivní přechod k Bell Helmets potvrzují.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy