Horner: Mateschitz nemluví do větru

Mateschitze je třeba brát naprosto vážně, říká Christian Horner. | foto: Infiniti

Poté, co majitel stáje Red Bull Dietrich Mateschitz vyjádřil včera svůj současný vztah k F1, zareagoval Christian Horner prohlášením, že v žádném případě nelze zaručit, že rakouská stáj nadále zůstane ve formuli 1.

Majitel nápojového gigantu Red Bull prohlásil, že za daných okolností ho F1 přestává zajímat (více zde). Horner rozhodně jeho slova nepovažuje za planou hrozbu: "Dietrich veřejná prohlášení často neposkytuje, ale když k tomu dojde, je tomu třeba přikládat velkou důležitost. To co řekne, není jen fráze. Rozhodně je v tomto období hodně frustrovaný."

Na otázku, zda Red Bull ve formuli 1 zůstane Horner odpovídá vyhýbavě, ale logicky: "Nejsem v pozici, abych o tom rozhodoval. Majitelem je pan Mateschitz, proto nejdůležitější bude, co řekne on. Ale doufám, že se to nestane. Musíme najít nějaké řešení. V zájmu samotné F1 je, aby v ní Red Bull zůstal."

Mateschitz svým včerejším prohlášením pořádně rozvířil hladinu v F1. | foto: Infiniti

Horner si také uvědomuje, že současný upgrade motoru Renault je pro Red Bull jednou z posledních letošních nadějí. "Myslím, že situace rozhodně není lehká. Pokud si promítnete naši ztrátu na Mercedes, tak se domnívám, že ji z 80% tvoří motor, zbytek připadá na podvozek. Vím, že nejjednodušší způsob, jak snížit odstup, je navýšení výkonu motoru. Snažíme se společně s Renaultem postupovat vpřed, ale problémy s motorem nám ubírají nejen čas, ale i energii. A jsme pochopitelně netrpěliví, kdy už bude pohonná jednotka výkonnější."

"Snaha o progres neprobíhá jen na trati, pokračuje i v zákulisí. Věřím, že v následujících dvou týdnech se dopracujeme k zajímavým výsledkům, ty by měly být rozhodující pro druhou polovinu šampionátu a potažmo s tím i pro další rok," uzavírá Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy