Alonso bude v Rakousku penalizován za výměnu motoru, Button nový balík nedostane

Fernando Alonso s McLarenem MP4-30 ve Velké ceně Kanady | foto: Honda Racing F1

Fernando Alonso bude muset na startovním roštu Velké ceny Rakouska pykat za nasazení nového motoru.

McLaren s sebou na Red Bull Ring přivezl velký balík aerodynamických vylepšení ve snaze dosáhnout dalších významnějších pokroků ve druhé polovině sezóny. Obsahuje nový krátký nos, nová křídla, podlahu a další prvky karosérie.

Tým má ale problém: stihl připravit pouze jeden takový balík. A pro jeho vyzkoušení byl vybrán právě Alonso, protože na okruhu zůstane a v úterý bude testovat. Má to pro něj větší smysl vyhodnocovat díly i během závodního víkendu. Když tým řešil podobné dilema dříve v sezóně (v Číně), novinky dostal pouze jeho týmový kolega Jenson Button.

Stáj z Wokingu se přes očekávaný výkonnostní pokrok rozhodla pro taktickou změnu motoru v Rakousku, protože tamější okruh jejich monopostu nesedí a nebude tam mít šanci na lepší výsledek, podobně jako v Kanadě.

Alonso s McLarenem | foto: F1NEWS.cz

Proto potvrdila své plány na nasazení nového motoru, což Alonsa posune na konec startovního roštu. Budou tak lépe připraveni na to, aby dosáhli lepšího výsledku v Silverstone a na Hungaroringu, a nemuseli tam být penalizováni.

McLaren také vyhodnocuje, zda k podobnému kroku - k nasazení nového motoru a vybráni si trestu - nesáhnou také u Buttona. Konečné rozhodnutí má padnout po pátečním druhém tréninku.

Stav součástí pohonných jednotek před Velkou cenou Rakouska

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy