Button: Výsledky bohužel nepotvrzují pokrok

Button se do Rakouska těší, ale zároveň má obavy. | foto: F1NEWS.cz

Odstoupení obou vozů v Grand Prix Kanady rozhodně není důkazem toho, že by se McLaren zlepšoval. Jenson Button se obává, že přes veškerá prohlášení může mít tým potíže i v nadcházejícím závodě v Rakousku.

Britského pilota vede k této úvaze skutečnost, že rakouský Red Bull Ring svou povahou, dlouhými rovinkami a ostrými zatáčkami není pro motor Honda optimální. Veterán, který jezdí formuli 1 od roku 2000 a v roce 2009 se stal na voze Brawn GP Mercedes mistrem světa tak očekává na Spielbergu další těžký víkend.

"Tým bude posuzován podle toho, jak se v neděli umístí. Pokrok v zákulisí, v trénincích, kvalifikaci nebo v přípravě na závod zůstane ve stínu výsledku, je podružný. Někdy je skutečně komplikované po těžké Grand Prix vidět pozitiva. Samozřejmě ale nesmíme zapomenout, jak daleko už jsme došli. 

Když oba vozy vypadnou ze závodu, tak výsledek vůbec neodpovídá tvrdé práci, kterou jsme odvedli. Zaměřili jsme se na pokrok, stále provádíme všemožná zlepšení a rozhodně v týmu nepanuje poraženecká nálada, ať už ve Wokingu nebo Sakuře," svěřuje se dále Button.

Přesto vítěz 15 Grand Prix předvídá, že spíš než krok kupředu bude účinkování McLarenu v Rakousku zaměřeno na to, aby s Alonsem vůbec závod dokončili. "Na papíře by Red Bull Ring našemu vozu vyhovovat neměl. Já chci ale zajet dobrý závod a v každé jeho části využít změn, které jsme udělali. Proto se na osmý závod sezóny těším," uzavírá Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy