Mercedes: Spolupráce Haase s Ferrari je "velmi inteligentní"

Ferrari SF15-T | foto: Scuderia Ferrari

Haas je novým týmem, který příští rok vstoupí do F1. Jeho spolupráce s Ferrari vzbuzovala u soupeřů podezření, Mercedes ji po kontrole FIA považuje ji za velmi chytrou a nikterak ji nezpochybňuje.

Haas vyvíjí svůj monopost pro příští v aerodynamickém tunelu v Maranellu. Některé týmy proto Ferrari po velkém pokroku podezřívaly, že spolupráci s novou americkou stájí zneužívá k testování svých dílů, protože čas, který mohou trávit v aerodynamickém tunelu, je velmi omezený.

FIA proto vyslala svého zástupce Marcina Budkowského do Itálie, aby vše prověřil. Nepřišel ale na nic nekalého: "Mezi týmy Ferrari a Haas došlo k jedinečné dohodě, a my jsme cítili, že je nezbytné zkontrolovat to, zda věci fungují tak, jak se dohodly. To jsme provedli v týdnu po Velké ceně Španělska do velkých detailů a vše bylo v pořádku."

Podle sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa je vztah mezi Haasem a Ferrari ukázkou toho, jak mohou zájemci rozšířit řady týmů ve Formuli 1: "Myslím, že existuje možnost pro různé modely - a model Haase je očividně velmi inteligentní způsob, jak vstoupit do F1."  FIA již vypsala tendr na další místo v F1 pro rok 2016 či 2017.

"Vyhovělo to všem požadavkům a FIA to zkontrolovala. Marcin tam přijel a provedl audit, proto nemáme pochyby, že je vše v pořádku a fér. Ale odpověď je: ano, otevírá to cestu pro nové modely spolupráce a zákaznické týmy či jiná spojení," komentuje Wolff spolupráci Haase s Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy