Ferrari: S Vettelem jsme měli štěstí, je to skutečný šampion

Sebastian Vettel | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Sergio Marchionne chválí Sebastiana Vettela. Podle něj s jeho angažováním měli díky jeho kvalitám štěstí - je úplným jezdcem, který právem patří mezi šampiony.

Vettel před letošní sezónou u Ferrari nahradil Fernanda Alonsa, který odešel k McLarenu, protože jej nebavilo "být pořád druhý." A čtyřnásobnému mistrovi světa se hned v Malajsii podařilo s rudým vozem zvítězit. Za své výkony si vysloužil pochvalu od nejvyšších šéfů.

"Vůbec ve své mysli nepochybuji," odpovídá Marchionne na otázku, zda byl Vettel pro Ferrari tou správnou volbou. "Myslím, že jde o skvělého pilota, je fenomenálně konzistentní v tom, co dělá. Je úplným jezdcem."

"Je to jednou z těch věcí, kterou jsou velmi těžko k nalezení: autu opravdu dobře rozumí a tomu, jak věci vykonává, není co vytknout. Dělá je dobře a konzistentně - a zvládat je na trati v rychlosti není jednoduché," uvádí na adresu třetího muže šampionátu, v němž mu po sedmi závodech na vedoucího Lewise Hamiltona schází 43 bodů.


 Sebastian Vettel před Nicem Rosbergem (foto: Scuderia Ferrari)

"Existují lidé, kteří patří do velmi vybrané skupiny mistrů světa - a on je jedním z nich. Máme štěstí, že ho máme. Mým jediným cílem je poskytnout mu auto, které z něj může učinit vítěze. Toť vše. Zbytek musí udělat on - a on to dokáže," dodává Marchionne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy