Rozporuplné vystoupení týmu BMW Williams

Dnešní 1. kvalifikace skončila pro tým BMW Williams rozpačitě. Na straně jedné rychlé a bezchybně projeté kolo Juana Pabla Montoyi, na straně druhé pak opět nevýrazné vystoupení jeho týmového kolegy Ralfa Schumachera.

Montoya byl se svým letmým kolem docela spokojen a taktéž vyslovil spokojenost s nastavením monopostu. „Jsem v tuto chvíli s mým vozem docela spokojený i přes mírnou nedotáčivost. Ferrari jsou docela daleko, ale těší mne náskok před oběma McLareny,“ prohlásil k odpolední kvalifikaci Kolumbijec. Dále poznamenal, že se bude muset tým nyní zamyslet nad strategií pro zítřejší kvalifikaci s ohledem na nedělní závod a závěrem dodal, že ho starosti s vysokou teplotou příliš nezatěžují.

Týmový kolega Ralf Schumacher si stěžoval na nečekanou změnu jízdních vlastností vozu a v ní spatřuje i prapůvod neúspěchu. „Samozřejmě, že nejsem z mého výkonu nadšený, v ranním volném tréninku bylo auto dobré, ale během kvalifikace jsem musel bojovat s velkou přetáčivostí,“ posteskl si Němec. Přesto je přesvědčen, že má šanci vybojovat dobrou pozici na startu, i když pojede v zítřejší kvalifikaci opět mezi prvními a to rozhodně není výhodou.

Šéfinženýr Sam Michael vidí před týmem ještě hodně práce, neboť Ferrari prokázalo velký náskok a také teplota mu dělá starosti. 60°C na povrchu asfaltu bude totiž velice náročných k pneumatikám.

Ředitel BMW Motorsport Mario Theissen je zatím s motorem spokojen, neboť se nevyskytly žádné problémy. „Pro náš motor je nejdůležitějším faktorem tohoto víkendu teplo, ale doposud jsme s tím žádné problémy neměli,“ prohlásil spokojeně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy