Mercedesy v 1. kvalifikaci na 4. a 5. pozici

Oba jezdci týmu West McLaren Mercedes Kimi Raikkonen a David Coulthard se umístili v první kvalifikaci na nedělní Grand Prix Malajsie na čtvrtém a pátém místě. Kimi dosáhl o 1,058 sekundy horšího času a David o 1,317 sekundy než vítěz dnešní kvalifikace M. Schumacher.

“Dnešek nebyl pro nás špatný“, řekl Raikkonen. “V ranním tréninku jsem ztratil nějaký čas s nastavením vozu, protože nebyl moc v pořádku“. “V proběhu kvalifikačního kola jsem udělal malou chybu v poslední zatáčce, kde jsem něco málo ztratil“. “Jakkoli, jsem se ještě nezabýval zítřejší kvalifikací, jsem přesvědčen, že mohu zajet dobrý čas“.

David Coulthard řekl: “Můj dnešní kvalifikační čas je jasně lepší než první kvalifikační kolo z Melbourne, ale pořád to ještě není ono, protože jsem nechtěl udělat chybu“. “Protože jsem v Melbourne zvítězil, musel jsem jako první zajet kvalifikační kolo, což je docela nevýhodné, neboť trať ještě byla znečištěna a to je nevýhoda“. Pořád máme co na práci, protože můj čas je pomalejší než z ranního tréninku, což může být také tím, že jsem měl v nádrži více paliva.

Šéf týmu McLaren Ron Dennis dnešek komentoval následovně: “Dnes to byla relativně uspokojivá 1. kvalifikace pro oba jezdce, kteří neriskovali a soustředili se na dokončení jejich kvalifikačního kola“. “To hlavní příjde až zítra“.

Šéf Mercedesu Norbert Haug k tomu dodal: “Máme solidní základ pro zítřek. A jak jsem předpovídal, Ferrari s Michaelem Schumacherem nám stále slouží ke srovnání“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy