Bridgestone si v Sepangu věří

Po nepříliš úspěšném vykročení Bridgestone do nové sezony Formule 1 v australské Grand Prix, kdy na nejlepšího pilota japonského dodavatele M. Schumachera zbyla až 4. pozice, je výrobce před dalším závodem bojovně naladěn.

Měnící se povětrnostní podmínky a dvojnásobný výjezd Safety caru během závodu v Austrálii poznamenaly výkony všech týmů, ale těm s pneumatikami Bridgestone, ve srovnání s týmy používajícími konkurenční Michelin, se tolik nedařilo. Japonský výrobce se však před Sepangem soustředil na testy svých plášťů zvlášť intenzivně. Týmy Ferrari a BAR Honda testovaly především pneumatiky a výrobce si velmi cenní informací z pětidenního testu Felipe Massy s Ferrari ve Fioranu.

Na okruh Sepang dopraví Bridgestone 1100 závodních pneumatik přímo z továrny v Tokiu a očekává nejteplejší klimatické podmínky v letošním roce. Při loňské Grand Prix byla teplota vzduchu 36°C a trať dosahovala teploty 47°C. Technický manažer Bridgestone Hisao Suganuma řekl, že výrobce udělal velký pokrok v konstrukci pneumatik. Proti těm které byly používány v zimních měsících jsou připraveny podstatně lepší pláště, kterým Bridgestone důvěřuje i ve specifických klimatických podmínkách. „Věřím, že naše pneumatiky budou velmi dobré i za očekávané vysoké teploty a vlhkosti, testy v minulém týdnu nás pro Malajsii rozhodně povzbudily,“ prohlásil Suganuma.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy