Nad GP Velké Británie se stahují mračna

A opět se v tisku objevily zprávy, které přidávají všem příznivcům Formule 1 na tradičních okruzích vrásky na čele. Po vyřazení GP Belgie a od příštího roku také GP Rakouska se jako další adept na důchod možná připravuje GP Velké Británie.

Americký obchodní gigant Interpublic je nucen prodat všechny svoje aktivity související s motoristickým sportem, aby se dostal z finančních potíží. Na tom by nebylo nic až tak hrozivého, kdyby právě Interpublic nevlastnil společnost Octagon Motorsport, která je držitelem kontraktu na pořádání závodu Grand Prix Velké Británie na tradičním britském okruhu Silverstone.

Šedá eminence Formule 1 Bernie Ecclestone zdůrazňuje, že si zatím není potřeba dělat o osud závodu starosti. „Pakliže někdo koupí Octagon Motorsport, učiní tak s jeho závazky i pohledávkami o kterých bude jistě vědět. Závod potom bude organizovat znovu Octagon Motorsport, nebo to bude někdo jiný,“ řekl BBC Online Ecclestone.

Dále však prohlásil, že pokud Interpublic nenajde vhodného, pak je za hořkou ztrátu jedné z nejtradičnějších Grand Prix odpovědný vlastník okruhu Silverstone, kterým je Klub britských závodních pilotů (BRDC).

Proti tomu se ostře ohradil předseda BRDC, expilot F1 Martin Brundle, jenž nyní působí také jako komentátor závodů Grand Prix. „Znám čísla a to, co prohlásil Bernie je lež. Nájem, který platí Octagon Motorsport společnosti vlastnící okruh bledne ve srovnání s tím, co musí platit FOM (Bernieho promotion společnost) a s dalšími náklady,“ prohlásil Brundle.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy