Grand Prix Bahrajnu nebo Dubaje?

Již jsme si zvykli na to, že především z Asie přichází mnoho nabídek pro pořádání závodů FIA Grand Prix F1 na některém rychle budovaném okruhu tohoto světadílu. Bahrajn byl mezi prvními a nejváženějšími zájemci.

Jak to s projektem Grand Prix F1 v Bahrajnu vypadá nyní? Podle posledních zpráv z dějiště se zdá, že by závodní dráha a celý komplex nemusel být pro plánovaný závod v příštím roce dokončen. A to je voda na mlýn konkurenčnímu projektu. V Dubaji totiž probíhá stavba dalšího špičkového okruhu. Takzvaný „Dubai Autodrome and Business Park“ naznačuje již svým názvem, o co v projektu běží. A pokud by Bahrajn nemohl dodržet dohodu včetně termínu, Dubaj je připraven závazky převzít.

Okruh zaštiťuje společnost Union Properties a v pozadí stojí Anis Al Jallaf, který je nejmocnějším finančníkem v Dubaji. Projekt je taktéž podporován královskou rodinou, především pak korunním princem Shaikh Mohammed bin Rashid Al Maktoumem. Závodní okruh bude dokončen v říjnu 2003 včetně zázemí a nejpřísnějších bezpečnostních opatření, vyžadující pořádání závodů Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy