Nesplněný sen McLarenu

Räikkönen, Kimi | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Ne nadarmo varuje přísloví, abychom neříkali hop, dokud nepřeskočíme.

Tým z Wokingu měl v plánu navázat na výkon ze Spa a zadupat domácí vzpínající se koníky do prachu kolem dráhy. Skutečnost však dopadla přesně opačně.

David Coulthard, 6.
Vzhledem k okolnostem musíme být relativně spokojení. Díky zkušenostem jsem si říkal, že to v lese bude vlhké a volil intermediate, podobně jako Rubens. Přesto bylo jasné už v zahřívacím kole, že správnou volbou byly gumy suché, tak jsem zajel do boxu. Díky tomu jsme změnili strategii na jedinou zastávku v boxu. Na konci závodu do mne najel Pizzonia, ale já předpokládal, že by něco takového mohlo nastat, když se mne snažil předjet. Udržel jsem vůz na dráze a získal cenné body.

Kimi Raikkonen, odstoupil
Myslím si, že jsme měli na pódium, bohužel po dvou kolech bylo jasné, že ztrácíme tlak v kapalinovém systému. To bylo škoda, protože se mi na začátku dařilo a získal jsem pár pozic. Takhle jsem si to nepředstavoval, ale přinejmenším víme, že můžeme bojovat o vítězství.

Ron Dennis, šéf stáje
Závod skončil zklamáním, ale mohlo zvítězit několik jezdců a Kimi byl mezi nimi. Bohužel unikání vody poškodilo motor. Davidův závod byl ovlivněn výběrem pneumatik, ale skončil alespoň na šestém místě. Byli jsme zde abychom vyhráli, tak je výsledek GP Itálie zklamáním.


Foto: Mercedes-Benz Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy