Williams favoritem pro druhé dějství

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW Motorsport

Duo Williamsu, duo BAR a velmi silný kvalifikační výkon Sauberu. Jordan s problémy.

Vítěz GP Belgie Kimi Raikkonen byl dnešním čističem dráhy a ve svém letmém kole nezaváhal. Michael Schumacher zatím o tomto víkendu mezi nejrychlejší nepronikl a chyboval v šikaně na konci cílové rovinky. Přesto se po druhém mezičase dostal před Raikkonena. V cíli byl však s pomalejším časem. Barrichello kontroloval situaci a na zatím nejrychlejší duo nestačil.

Massa se Sauberem předvedl velice rychlé kolo, formu Sauberu potvrdil vůbec aktuálně nejrychlejším časem další pilot stáje Petera Saubera Fisichella. Včera byly McLareny nejrychlejší, dnes však pomalejší třetí úsek rozhodl, že Coulthard čas Fisichelly nepřekonal.

Kolumbijec byl fantastický především v technické prostřední části, což potvrdil i Button, jenž se vklínil mezi Pizzoniu a Fisichellu. Alonso byl dalším předním jezdcem a jeho úvod byl slibný. Výsledný čas však stačil na porážku všech, počínaje Fisichellou. Sato byl také v samém úvodu nejrychlejší, ale nakonec se zařadil za oba jezdce Williamsu, čímž budou druhou kvalifikaci uzavírat dva vozy BAR a následně dva Williamsy.

O skutečné formě rozhodne až měření sil ve druhé hodině kvalifikace, rozhodující bude však především množství benzínu, zvolená strategie a směs pneumatik, což ukáže až zítřejší Grand Prix.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy