Tým Jaguar vyšel naprázdno, ale povzbuzen

Ač měly vozy s motory Cosworth (Ford) celý víkend blíže ke konci než čelu startovního pole, jsou piloti Webber a Pizzonia i tým Jaguar s výsledkem spokojeni. A to i přesto, že žádný z vozů nebodoval, ani závod nedokončil.

Domácí pilot Mark Webber byl po celý víkend lepší, než jeho týmový kolega Pizzonia, který však v roli závodního pilota v Melbourne debutoval. Webber havaroval a Pizzoniu vyřadila v samém závěru mechanická porucha.

„Odstoupit z páté pozice v domácím závodě je zklamáním, ale jsem optimistou, neboť jsme dnes ukázali dostatečný potenciál,“ prohlásil pilot. Těsně po první žluté fázi bojoval přímo s Michaelem Schumacherem o pozici a přesto, že ji neudržel, dokázal udržovat stálý odstup za rudým vozem. „Přestože vím, že jel Michael s těžším vozem, bylo pro mne velmi povzbuzující bojovat s ním na trati,“ dodal Australan.

Týmový kolega Pizzonia vydržel na trati přes smyk a předvedené efektní hodiny do samého závěru, ale vůz mu vypověděl službu 6 kol před cílem, a tak svůj debut protnutím cílové čáry oslavit nemohl. Brazilec k závodu řekl: „Jako nováček jsem si z dnešního závodu odnesl mnoho nových poznatků a velmi jsem se závodem bavil.“

Hlavní inženýr týmu Jaguar Mark Gillan po závodě vtipkoval: „Především pro obsluhu informační tabule to byl zajímavý závod, neboť jméno M. Schumacher jsme nepoužili ani nepamatuji.“ Dále již vážněji dodal, že ač tým nezískal to, co si dali za cíl, nejsou příliš zklamáni. Start se suchými pneumatikami byl podle Gillana riskantní, ale nakonec správný. Z Melbourne prý tým odjíždí s dobrým pocitem z nového kompletu R4. „Čeká nás ještě hodně práce, ale jedno je jisté, nový vůz je proti loňskému modelu výrazně lepší ve všech směrech,“ dodal spokojeně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy