Ferrari bude experimentovat

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Italská stáj má jisté prvenství v poháru jezdců i konstruktérů a pro zbytek sezóny si může dovolit riskovat a objevovat nové.

Ross Brawn, technický ředitel Ferrari, potvrdil, že se jeho stáj chystá v posledních čtyřech závodech letošní sezóny zkoušet nové díly a metody.

"Určitě," hovoří k novinářům Ross Brawn. "Začali jsme s tím, s několika změnami, už ve Spa. Byli jsme s výsledkem o to více spokojeni."

Jean Todt, šéf stáje, význam těchto změn poněkud snižuje. Přiznává však, že tato situace je vhodná pro odvážnější pokusy a zkoušení nových dílů.

Ross Brawn říká, že Ferrari nemůže vyhrávat donekonečna a aby bylo úspěšné co nejdéle, musí hledat nové možnosti: "Nevím co nás může zastavit, ale určitě je to nevyhnutelné. Budeme se snažit držet co nejdéle."

Samozřejmě hlavním cílem Ferrari pro nejbližší závod bude úspěch Rubense Barrichella, kterým by si mohl zajistit druhé místo v poháru jezdců. "Zdá se, že je v dobré formě," hovoří o Barrichellovi Jean Todt. "Ale musí se snažit, protože ostatní do toho dají všechno."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy