Zklamaný Montoya

Po mizérii v trénincích a nepříliš oslnivé kvalifikaci byl Juan Pablo Montoya jen krůček od svého druhého vítězství v kariéře. Avšak ten krok mu ani tentokrát nevyšel. Zklamaně kroutil hlavou nad svou fatální hrubkou.

Montoya se střídal v průběhu závodu několikrát na čelní pozici a po problémech Michaela Schumachera a Kimi Raikkonena si jel pro 10 bodů do celkového hodnocení s dostatečným náskokem před Davidem Coulthardem s McLarenem. Avšak v první zatáčce byl příliš rychlý a jeho FW25 šel do přetáčivých hodin. Nárazu do svodidel Montoya zabránil, ale předjetí Coultharda již odvrátit nemohl. V závěru musel ještě odolávat Raikkonenovi.

„Byl to otřesný závod! Měl jsme dostatečný náskok a vše se vyvíjelo slibně, ale pak jsem měl dvakrát problémy,“ konstatoval v cíli zklamaný Montoya. „Poprvé jsem šel do smyku, ale po přidání plynu se vůz chytil a já pokračoval dále. Udržoval jsem dostatečný náskok, ale pak jsem šel do druhého smyku a po přidání plynu se vůz tentokrát přetočil mimo trať,“ vysvětlil své problémy s přetáčivostí monopostu Kolumbijec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy