Schumi už plánuje uzavření šampionátu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Dokáže si šestinásobný šampion F1 zajistit svůj rekordní sedmý titul mistra světa už ve Spa-Francorchamps nebo až v Monze?

Po roční absenci belgického okruhu Spa v kalendáři F1 se o tomto víkendu na mezi piloty nejoblíbenějším okruhu znovu pojede velká cena.

"Spa je pro mě vždy něčím zválštní," těší se do Belgie Michael Schumacher, který zde debutoval a poprvé vítězil. "Jsem velmi rád, že je Velká cena Belgie znovu v kalendáři. Zažil jsem tu několik skvělých momentů a jsem šťastný, že tu mohu zase závodit. Spa je jedním ze starých okruhů, které se od moderních velmi liší. S dnešním monopostem je tam jízda snadnější, ale přesto je to souboj. Je nutné řídit přesnou stopu a to není lehké. Není se čemu divit, že minulé generace závodníků vypráví o Eau Rouge."

Schumacher má na letošním kontě dvanáct vítězství z třinácti závodů a jestli v neděli vyhraje, může si i přes těsný bodovací systém zajístit čtyři závody před koncem sezóny titul:

"Vím, že o tom se bude o víkendu pořád mluvit. Ale budu k závodu přistupovat jako ke kterémukoliv jinému. Důležité je závodit a ať se stane cokoliv. Je skvělé být v situaci, kdy už nyní můžete vyhrát titul, ale to je odměna za nečekaně vydařenou sezónu."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy