Rozdílné názory šéfů týmů poškozují F1

Schumacher M. - Brawn | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher je přesvědčen o tom, že neslučitelnost představ 10 mocných ovlivní budoucí F1.

FIA nastínila prostřednictvím svého prezidenta, kudy by se měla Formule 1 ubírat a "Technická skupina TWG" měla předložit k Mezinárodní automobilové federaci vlastní návrh pravidel, který by vyhovoval všem týmům.

Včerejší dopolední setkání TWG však opět pokrok nepřineslo a jednotný návrh, kterým směrem by se měly technické předpisy vyvíjet, je i nadále v nedohlednu.

FIA stanovila pro předložení návrhu krajní lhůtu 6. září. Poté přistoupí k úpravě technických předpisů pro sezonu 2005 bez ohledu na představy týmů F1.

„Dle mého máme všichni nějaké představy jak zlepšit F1 a všichni věříme, že jsou správné. Ale musíte přijmout nějaký závěr, a to je již obtížné. Jestliže máte 10 lidí, máte i 10 názorů,“ vysvětluje vedoucí jezdec průběžného pořadí Schumacher a dodává, že jezdci se dokáží na základních principech a směrech shodnout, ale jejich šéfové již nikoliv.

Týmy navrhují vozy pro rok 2005 již od března roku letošního, ale s tím, že budou přijaty technické předpisy nové, skončí mnoho práce v odpadkových koších.

Ross Brawn, technický ředitel Ferrari podotknul, že problémy většinou způsobují malé soukromé týmy...


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy