Velmi cenný bod pro Sauber

Fisichella, Giancarlo | foto: Sauber Motorsport AG

Fisichella dnes získal jeden bod za osmé místo ve Velké ceně Maďarska na Hungaroringu.

Giancarlo Fisichella po skvělé kvalifikaci a startu z osmé pozice doufal ve větší bodový zisk, ale i tento výsledek je výborný a tým je spokojen.

"Závod se vyvíjel přesně tak, jak jsem očekával, hned od startu," komentuje jeden ze svých nejlepších letošních závodů Fisichella. "Byl to pro mě dobrý závod a i jeden bod nás těší. Vůz se řídil velmi dobře a jediným problémem byly drolící se pneumatiky v prvních kolech po zastávkách. Udělal jsem maximum a snažil se jen na hraně, neudělal jsem žádnou chybu, takže jsem se sebou i s týmem spokojen a opravdu se těším do Spa."

Felipe Massa byl včera v první kvalifikaci rychlejší než Fisichella, ale s ohledem na penalizaci za výměnu motoru se rozhodl nenastoupit do druhé kvalifikace a startovat poslední. Od začátku se probíjel startovním polem, ale v 21. kole musel odstoupit pro problémy s brzdami.

"Podařilo se mi několik vozů předjet po startu a když Pantano vyjel z trati, mohl jsem závodit s Panisem," hovoří Brazilec Felipe Massa. "Bohužel po mém prvním pit-stopu mi nefungoval brzdový pedál. Udělal jsem další zastávku, abychom brzdy zkontrolovali, ale když se problém nepodařilo vyřešit, rozhodli jsme se z bezpečnostních důvodů odstoupit."

Foto: Sauber Petronas

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy