Michael Schumacher zpět na pole-position

Schumacher M. - Badoer | foto: Scuderia Ferrari

Nad Budapeští se zatáhla obloha a Schumi si oddychl, když přestaly padat kapky. Teplota asfaltu klesala a pneumatiky Bridgestone měly navrch.

Michael Schumacher vybojoval svoji 62. pole-position v kariéře a kvalifikační triumf Ferrari dokonal Rubens Barrichello druhým místem.

Výbornou druhou řadu získala stáj BAR Honda, když Takuma Sato těstě porazil svého týmového kolegu Jensona Buttona o 0,007s. Ještě za druhým mezičasem před ním vedl o více než 3 desetiny, ale chyboval a přejel obrubník. Se štěstím však pozici udržel.

Skvělou formu pneumatik Bridgestone potvrdila stáj Sauber. Giancarlo Fisichella bude startovat z osmé pozice. Bohužel Felipe Massa musel ráno měnit motor a protože při penalizaci deseti míst by stejně startoval z konce startovního pole, rozhodl se do druhé kvalifikace nenastoupit a využít možnost dalších úprav nastavení vozu před závodem za cenu startu z pit-lane.

Zklamání zažila stáj McLaren Mercedes. V očekávání tradičně horkého počasí zvolili oba piloti tvrdší směs pneumatik a na volbu dnes doplatili.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy