Jsem tím pravým pro Ferrari

Přesně tak se dá charakterizovat další prohlášení italského pilota Giancarla Fisichelly, které učinil po příletu do Melbourne. Jezdec týmu Jordan Ford zvítězil v loňském roce v anketě Pilota roku 2002, kterého volili sami piloti Formule 1.

V Melbourne se postaví 30letý Fisichella ke startu své 8. sezony za volantem monopostu F1. V minulých sezonách prokázal nejen spolehlivost a rychlost, ale především jezdeckou vyzrálost a zkušenosti. S přibývajícími roky však touží po špičkovém týmu a boji o titul. I v Austrálii pokračují jeho snahy o vzbuzení zájmu týmu Ferrari o jeho osobu.

„Myslím si, že se blíží ten pravý okamžik, kdy by mělo Ferrari využít služeb italského pilota. Mají nejlepší vůz a vyhráli 3 tituly s Michaelem Schumacherem, ale jsem přesvědčen, že italští fanoušci nyní chtějí, aby vítězil Ital,“ prohlásil Fisichella. Oběma stávajícím pilotům vyprší smlouvy koncem roku 2004.

Pokud si Ferrari zachová svoji dominanci a pokud nebudou kontrakty Schumachera a Barrichella prodlouženy, dá se očekávat, že se strhne o volanty maranellských vozů nebývalá bitva manažerů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy